pondělí 27. srpna 2012

Pâte à Choux - The Daring Bakers Challenge

Srpnovou výzvu, kterou píšu nějak podezřele včas, pro nás připravila Kat z blogu The Bobwhites. Zadání bylo, abychom z Pâte à Choux neboli odpalovaného těsta vytvořili krémem plněný dezert libovolného tvaru. Hlavní inspirací a následně i velkým hitem mezi odvážnými pekaři byly labutě, ale mně se do nich tak jaksi nechtělo. Proto jsem se rozhodla pro ozkoušení jednoho dezertu, který už dlouhé roky obdivuju v mé oblíbené kuchařce, Zlaté knize Mary Berryové. A tímto dezertem je, tramtarará, věnec Paříž-Brest!

neděle 19. srpna 2012

Jak bylo v červenci

Už dlouho měl na tomto místě být příspěvek o červencové výzvě Odvážných pekařů, ale není tu. A není tu proto, že jsem papíry s pěti recepty, z nichž jsem nakonec stihla upéct jen dva, prostě a jednoduše ztratila. Stále žije naděje, že recepty na knäckebrot a supersýrové pálivé krekry (protože jak už jistě víte, červencovou výzvou byly právě krekry) časem v útrobách mého pokoje najdu, ale nemůžu vás nechat čekat věčně, to dá rozum. Zatím tedy napíšu o třech zajímavých místech, které jsem během první poloviny letních prázdnin navštívila - konkrétně půjde o už profláklou Blackdog Cantinu v Berouně, Adventure Golf a Tyrolskou hospůdku v Horním Bezděkově a božskou zmrzlinárnu 2AD v Tuchlovicích.