neděle 18. srpna 2013

Vysočina 6x2

Pro jednou zase málo řečí a hodně obrázků. O tom, jak jsem se přejedla v Selském dvoře v Daňkovicích, poprvé v životě pekla buchty v remosce, pozorovala kombajny drandící po poli a celý týden zhluboka dýchala, aby se mi roztáhl hrudní košíček.


- Zauzený pstruh na salátu s křepelčím vajíčkem a tousty -
- Studená polévka z uzených rajčat -
- Pečený pstruh vylovený z místní kádě -
- Slunečná stráň aneb Jak bylo jednou na Vysočině docela teplo -
- Hovězí steak s plněnými žampiony a salsou verde -
- Filírovaná panenka s pikantní rajčatovou omáčkou - 
- Vepřová krkovička s rajčatovým koláčem a omáčkou z pečeného česneku - 
- Kuřecí roláda plněná bylinkovou ricottou, blanšírovaný salát a vinná redukce -

 - Budoucí náplň do buchet - 
- Nejvíc nejlepší bezový koláček -
- Rybízové buchty těsně po upečení (a těsně před anihilací) -
- Pes v džungli -

Už je to tak, Selský dvůr v Daňkovicích u Sněžného je jeden z mnoha důvodů, proč by se měl člověk sem tam zajet na Vysočinu podívat. Jen to už zřejmě ví i dobrá polovina republiky (že by to bylo tím uveřejněním ve výběru Grand Restaurant 2012 a 2013?), takže v době oběda a o víkendech jste bez předchozí rezervace téměř bez šance. 
Jo a upozorňuju, že všechno to jídlo na fotkách jsem samozřejmě sama nesnědla (ale chtěla jsem!). 

1 komentář:

Pokud nejste zaregistrovaní uživatelé, podepište se, prosím.